Tips voor de Android app

Is mijn HartslagNu app wel actief?

Na de meest recente update (na 4 juli 2019) van de Android app, is het niet meer nodig om de app op de achtergrond actief te houden. Je locatie blijft automatisch bepaald, waardoor jij altijd op basis van jouw GPS-positie reanimatiemeldingen ontvangt via de HartslagNu app.

En het mooie is, dat je zelf kunt checken of de app daadwerkelijk actief staat. Weet je niet zeker of de app wel actief is? Kijk dan of je de melding hiernaast in je telefoonscherm ziet staan. Zie je deze melding niet? Open de HartslagNu app dan even opnieuw!

De update is enkel beschikbaar voor Android 8.0 en hoger.

 

Een aantal Samsung toestellen heeft de optie ‘app-optimalisatie’ wat ervoor zorgt dat een app uitgeschakeld wordt als je deze drie dagen niet gebruikt.

Hierdoor wordt de app van HartslagNu uitgeschakeld waardoor de locatie niet meer wordt bijgehouden. Dit heeft als gevolg dat een oude locatie in het systeem blijft staan, waardoor je foutief wordt opgeroepen. Om deze ‘app-optimalisatie’ uit te schakelen kun je het stappenplan hiernaast of hieronder volgen.

Heb je een Samsung toestel die deze optie niet heeft dan hoef je niets te doen: de HartslagNu app blijft dan gewoon functioneren.

Stappenplan Android 6 (en ouder):

  1. Ga naar Instellingen
  2. Vervolgens naar ‘Applicaties’
  3. Scroll naar de HartslagNu app
  4. Klik op ‘Meldingen’
  5. Zet ‘Prioriteit’ aan.

Stappenplan Android 7
Stappenplan Android 8