Ga naar de inhoud
Log in op Mijn HartslagNu

menu

  • Menu
  • Home
  • Veelgestelde vragen
  • HartslagNu app
Nieuwsoverzicht
Deel deze ervaring
Wat is de HartslagNu-app?

Met de HartslagNu app ontvang je reanimatie oproepen.Via de app ontvangen je reanimatie oproepen op basis van je ingevoerde woon- en werkadres. Je kunt ook je gps-positie voor een bepaalde tijd delen om oproepen te ontvangen op basis van de plek waar je op dat moment bent. Lees meer over de app.

Hoe stel ik de app goed in?

Stel je app als volgt in om oproepen van HartslagNu te kunnen ontvangen:

  • Vul je HartslagNu-profiel volledig in. Dit kan via mijnhartslagnu.nl. Denk aan:
    • Woon- en werkadres
    • Beschikbaarheid
    • Training
  • Log in op de app met je e-mailadres en wachtwoord.
  • Wij alarmeren je standaard op basis van je ingevoerde woon- en werkadres.

Kijk voor Android en iPhone specifieke tips

Hoe verwijder ik de oude app uit mijn HartslagNu-account?

Heb je de oude HartslagNu app op je telefoon? Verwijder deze dan en verwijder hem tevens als gekoppeld apparaat in je HartslagNu-account. Dit doe je als volgt:

  • Log in op mijnhartslagnu.nl.
  • Ga naar App (links in het menu).
  • Ga naar push notificatie instellingen (onder app).
  • Klik bij gekoppelde apparaten (rechts) op het gekoppelde apparaat. En vervolgens op de button ‘Remove Device’. Zie je hier meerdere gekoppelde apparaten? Verwijder ze dan allemaal.
Hoe kan ik oproepen ontvangen op basis van mijn gps-locatie?

Wij kunnen je via de app ook alarmeren op basis van je gps-positie, dus de plek waar je op dat moment bent. Je geeft zelf aan hoe lang wij jouw locatie mogen bepalen, maar zorg er eerst voor dat je gps-functie van je telefoon aan staat. Dit controleer je als volgt:

  • Ga in het menu naar ‘Meer’.
  • Bij Locatie-instellingen staan op ‘Altijd’ moet een groen vinkje staan.

Zet vervolgens Volg mijn locatie aan in de app. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar Alarmering > Volg mijn locatie.
  • Selecteer het aantal uren om jouw locatie te volgen (4, 12 of 24 uur).
  • Klik op de button ‘Start volgen van mijn locatie’.

Nu kun je oproepen ontvangen op basis van je gps-positie!

Houd wel rekening met het volgende:

  • Houd de app op de achtergrond actief (swipe de app niet weg).
  • Je wordt tijdens het tracken niet opgeroepen op je ingevoerde woon- en werkadres (tenzij je gps-positie zich daar bevindt).
  • Wij kunnen je op basis van gps alarmeren zolang we jouw locatie kunnen volgen.
  • Als de ingestelde tijd voorbij is, ontvang je een pushbericht om de tijd opnieuw in te stellen.
  • We zien dat het volgen van je locatie meer batterij verbruikt, dit komt ook omdat je gps dan gevolgd wordt (vergelijkbaar met een route op Google Maps bijv.). We blijven dit monitoren en optimaliseren waar mogelijk.

Volgen locatie app

Waarom kan mijn locatie maar voor maximaal 24 uur gevolgd worden?

Het tracken van je locatie voor langere tijd via gps is niet altijd even betrouwbaar gebleken. Het is de ervaring dat Google en Apple de app na 24 uur automatisch op de achtergrond afsluiten, zonder dat je dit als gebruiker door hebt. Hierdoor wordt je locatie niet meer bepaald. De oude app alarmeerde alleen op basis van gps-locatie en het gebeurde wel eens dat je niet werd meegenomen in de alarmering omdat de app automatisch was afgesloten.

Het zelf instellen van gps-tracking voldoet beter aan de steeds strenger wordende AVG-regels en sluit aan bij andere apps die gps-tracking aanbieden.

Ik kan Volg mijn locatie niet aanzetten, hoe kan dit?

Op het moment dat de button ‘Start volgen van mijn locatie’ lichtoranje is (inactief), betekent het dat er nog geen gekoppeld apparaat is aangemaakt in je HartslagNu-account. Binnen een kwartier na installatie wordt dit normaal gesproken aangemaakt. Is dat bij jou niet het geval? Wil je dan eens uitloggen en opnieuw inloggen?

Hoe ontvang ik de route via de app?

Op het moment dat je de oproep accepteert, zie je de route naar het reanimatieadres door op de button ‘Open Navigatie’ te klikken. Kies vervolgens het type vervoersmiddel. We adviseren je om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te gaan.

Locatie reanimatieadres app

Ontvang ik ook de route naar de AED via de app?

Als we jou oproepen om eerst een AED op te halen en de oproep accepteert dan ontvang je de route dan zie je 2 buttons, keuze uit route AED of route naar slachtoffer  Het is altijd zinvol om van tevoren eens te kijken waar de AED’s bij jou in de buurt hangen. Je kunt de AED’s in jouw omgeving bekijken via het menu-item Omgeving.

Lees hier meer over AED’s in mijn omgeving

Waar kan ik zien waar de AED’s in mijn omgeving hangen?

Bekijk en navigeer naar een AED in jouw omgeving!

  • Ga naar Omgeving
  • Klik op een AED in jouw omgeving
  • Klik op Route
  • Je wordt genavigeerd naar de AED-locatie

Let op: als je een alarmoproep krijgt, krijg je óf de taak om rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan of eerst een AED te halen. Als je de taak krijgt om een AED te halen, ontvang je alle route-informatie en eventuele pincode om de AED-kast te openen.

HartslagNu app

Werkt de app ook zonder internetverbinding?

Nee, de HartslagNu-app werkt alleen als je een internetverbinding hebt (via wifi of het 3G/4G/5G netwerk). Als je geen internetverbinding hebt, kun je geen oproepen ontvangen via de app!

Hoor ik de reanimatiemelding ook als het geluid van mijn telefoon uit staat?

We hebben een functionaliteit toegevoegd aan de app, kritieke meldingen, die ervoor kan zorgen dat een oproep niet stil binnenkomt. Het verschilt per app hoe dit werkt:

Apple
Bekijk de volume instellingen voor Apple. Zoals je op de afbeelding ziet, kun je door kritieke meldingen aan te zetten er voor zorgen dat je een reanimatieoproep altijd met geluid ontvangt. Kritieke meldingen zet je als volgt aan: ga naar Instellingen > Mijn HartslagNu > Berichtgeving > Vink Kritieke meldingen aan.

Android
Bekijk de volume instellingen voor Android. Zoals je op de afbeelding ziet is het in ieder geval nodig om de Beltoon aan te hebben om de melding met geluid te ontvangen. Dit is de volumeknop aan de zijkant van je telefoon. Door ‘Niet storen negeren’ Aan te zetten, krijg je in ieder geval een tril. Als je geluid aan staat, krijg je de melding ook met geluid. Dit zet je aan via Instellingen > Apps > Mijn HartslagNu > Meldingen > Alert > Niet storen negeren aan.

Kan ik een testmelding doen voor de app?

Je kunt een testmelding doen om te kijken of je telefoon goed gekoppeld is aan de app. Dit doe je via een desktop of laptop via Mijn HartslagNu.

Als je inlogt op Mijn HartslagNu en het volgende doet, dan kun je een testmelding doen:

1. Log in op: https://mijnhartslagnu.nl/#/page/login

2. Ga naar App (op links in het menu)

3. Ga naar push notificatie instellingen (onder app)

4. Klik bij gekoppelde apparaten (rechts) op het gekoppelde apparaat. Op rechts zie je een gekoppeld apparaat. Zie je hier meerdere gekoppelde apparaten? Klik op een gekoppeld apparaat en klik op ‘Remove Device’ totdat alle apparaten weg zijn. Verwijder daarna de app, installeer de app opnieuw en log in. Herhaal dan de stappen vanaf stap 1 tot en met 3

5. Klik op test push notification (groene button)

6. Je ontvangt een testbericht!

Daarnaast nog een tip afhankelijk van je type telefoon:

Android

Het is belangrijk dat je je geluid aan hebt staan om de testmelding met geluid te krijgen. Bekijk de volume instellingen voor Android welke geluidsinstellingen je welk resultaat krijgt. Zo kun je ook testen bij welke geluidsinstelling je het gewenste geluid krijgt. Als je uit de Mijn HartslagNu app bent of je scherm op zwart hebt staan, krijg je een pushmelding met een kort geluid. Als je de app open zet, hoor je de testmelding met het door jou gekozen geluid. Lees ook Android tips.

Apple

Bekijk de volume instellingen voor Apple. Zoals je op de afbeelding ziet, kun je door kritieke meldingen aan te zetten er voor zorgen dat je een reanimatieoproep altijd met geluid ontvangt. Kritieke meldingen zet je als volgt aan: ga naar Instellingen > Mijn HartslagNu > Berichtgeving > Vink Kritieke meldingen aan. Zo kun je ook testen bij welke geluidsinstelling je het gewenste geluid krijgt. Lees ook iPhone tips.

Waar kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

 Helaas kunnen wij het e-mailadres niet aanpassen voor jou, omdat je ook je wachtwoord moet invullen bij een wijziging van je e-mailadres. Je kunt dit doen via https://mijnhartslagnu.nl/#/app/profile/edit/ en dan via ‘Wijzig e-mailadres’ (rechts van je e-mailadres). Het kan ca. 5 tot 8 seconden duren voordat je e-mailadres gewijzigd is.

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Je gegevens aanpassen, kan als volgt:

– Log in op: https://mijnhartslagnu.nl/#/page/login

– Klik op Mijn profiel

– Klik op Bewerk profiel

– Bewerk je profiel waar nodig

– Klik op opslaan

 

Je profiel is bijgewerkt. Als je vervolgens nog even uitlogt en inlogt op de app, neemt de app deze gegevens over.

Hoe kan ik de vragenlijst invullen via de app?

In de app is het mogelijk om je vragenlijst in te vullen en ingevulde vragenlijsten te bekijken.

Dit doe je via:

  • Overzicht
  • Klik een alarm aan
  • Klik op Vragenlijst
  • Vul de vragenlijst in

Het is mogelijk om de vragenlijst in te vullen binnen 72 uur na het alarm.

Ik ontvang de oproepen zonder geluid

Het is belangrijk dat je geluid aan staat om meldingen met geluid te ontvangen. We hebben een functionaliteit toegevoegd aan de app, kritieke meldingen, die ervoor kan zorgen dat een oproep niet stil binnenkomt. Tussen Apple en Android zit verschil hoe je dit instelt:

Apple
Bekijk de volume instellingen voor Apple. Zoals je op de afbeelding ziet, kun je door kritieke meldingen aan te zetten er voor zorgen dat je een reanimatieoproep altijd met geluid ontvangt. Kritieke meldingen zet je als volgt aan: ga naar Instellingen > Mijn HartslagNu > Berichtgeving > Vink Kritieke meldingen aan.

Android
Bekijk de volume instellingen voor Android. Zoals je op de afbeelding ziet is het in ieder geval nodig om de Beltoon aan te hebben om de melding met geluid te ontvangen. Dit is de volumeknop aan de zijkant van je telefoon. Door ‘Niet storen negeren’ Aan te zetten, krijg je in ieder geval een tril. Als je geluid aan staat, krijg je de melding ook met geluid. Dit zet je aan via Instellingen > Apps > Mijn HartslagNu > Meldingen > Alert > Niet storen negeren aan.

Ik krijg een alarm zonder geluid (of alleen tril), terwijl ik Niet Storen negeren aan heb

Het is belangrijk dat je geluid aan staat om meldingen met geluid te ontvangen. We hebben een functionaliteit toegevoegd aan de app, kritieke meldingen, die ervoor kan zorgen dat een oproep niet stil binnenkomt. Tussen Apple en Android zit verschil hoe je dit instelt:

Apple
Bekijk de volume instellingen voor Apple. Zoals je op de afbeelding ziet, kun je door kritieke meldingen aan te zetten er voor zorgen dat je een reanimatieoproep altijd met geluid ontvangt. Kritieke meldingen zet je als volgt aan: ga naar Instellingen > Mijn HartslagNu > Berichtgeving > Vink Kritieke meldingen aan.

Android
Bekijk de volume instellingen voor Android. Zoals je op de afbeelding ziet is het in ieder geval nodig om de Beltoon aan te hebben om de melding met geluid te ontvangen. Dit is de volumeknop aan de zijkant van je telefoon. Door ‘Niet storen negeren’ Aan te zetten, krijg je in ieder geval een tril. Als je geluid aan staat, krijg je de melding ook met geluid. Dit zet je aan via Instellingen > Apps > Mijn HartslagNu > Meldingen > Alert > Niet storen negeren aan.

Waarom werkt de app niet op oudere telefoons?

HartslagNu is voortdurend bezig om de app te optimaliseren. Zo hebben we onlangs een nieuwe app uitgebracht, waarbij we een aantal verbeteringen hebben doorgevoerd. Deze app is beschikbaar voor toestellen met softwareversie 9.0 en hoger.

Bij het ontwikkelen van de app zijn er dusdanig grote verschillen tussen Android 11 en 12 en Android 8 of lager. Het is daarmee niet mogelijk om voor alle Android-versies de app op een kwalitatief goed niveau te krijgen. Bovendien zien we dat ook Android zelf geen support meer verleent voor security onder Android 9.0 (zie https://endoflife.date/android).

We hebben daarom moeten beslissen om de app voor gebruikers van Android 8 en lager niet meer aan te bieden. We hebben deze afweging gemaakt op basis van het aantal gebruikers ten opzichte van de extra verwachte problemen.

Uiteraard kun je nog wel oproepen ontvangen per sms op basis van je ingevulde woon- en werkadres. Hiervoor is het wel van belang dat sms staat aangevinkt en app uit gevinkt in je profiel. Dit kun je hier aan of uit zetten: https://mijnhartslagnu.nl/#/app/profile/edit/3

Ik ontvang geen oproep via de app

Wij alarmeren tot maximaal 100 burgerhulpverleners binnen een maximale straal van 2 km. Als jij geen oproep via de app ontvangt, kan dit de volgende redenen hebben:

  1. Er zijn al voldoende burgerhulpverleners gealarmeerd.
  2. Je valt buiten de alarmeringsstraal.
  3. Je app staat niet goed ingesteld waardoor wij je geen push-bericht kunnen sturen. Het is van belang dat je bij de instellingen van je telefoon bij de HartslagNu-app aangeeft dat je berichtgeving toestaat.

Lees hoe je dat doet op:

  • Ga naar iPhone-tips
  • Ga naar Android-tips
Alarmeert de app door de niet-storen modus van de telefoon heen?

Het is mogelijk om een alarm met geluid te krijgen, terwijl je de niet-storen functie van je telefoon hebt aanstaan. Je stelt dit als volgt in:

Android

  • Ga naar Instellingen
  • Apps
  • Mijn HartslagNu
  • Alerts
  • Vink ‘Niet storen negeren’ aan

Bij Android is het wel van belang dat je je geluid (Beltoon) hebt aanstaan.

Apple

  • Ga naar Instellingen
  • Mijn HartslagNu
  • Berichtgeving
  • Vink ‘Sta kritieke meldingen toe’ aan

Bij Apple toestellen krijg je de melding dan sowieso mét geluid. Ook als je de geluidsschakelaar (aan de zijkant van je telefoon) op stille modus hebt staan.

HartslagNu app

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan eens bij de andere onderwerpen, of neem contact met ons op.

HartslagNu-app

Alarmeren op basis van je GPS, dus waar jij op dat moment bent!

Download de app

Word partner

Ben jij actief in een lokale stichting ? Word partner van HartslagNu!

Meer weten

Na een reanimatie

Het meemaken van een reanimatie kan ingrijpend zijn
Meer over nazorg

HartslagNu alarmeert je met telefoonnummer +31 642500512​

Download hier de HartslagNu app!

info@hartslagnu.nl

  • Over HartslagNu
  • Contact met HartslagNu
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy
  • Over HartslagNu
  • Contact met HartslagNu
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy
Facebook Twitter
  • Home
  • Burgerhulpverlening
    • Wat doet een burgerhulpverlener?
    • Ik meld mij aan
    • Tips voor jou als burgerhulpverlener
    • Reanimatietrainingen
    • Na een reanimatie
    • HartslagNu app
  • AED
    • Waarom een AED aanmelden?
    • Ik meld een AED aan
    • Meer weten over AED’s
    • AED-beheer
    • AED’s in mijn omgeving
  • Verhalen
  • Veelgestelde vragen
    • AED
    • Alarmering
    • Burgerhulpverlening
    • HartslagNu
    • HartslagNu app
    • Mijn account
    • Na een reanimatie
    • Training en certificaten
  • Nieuws
  • Voor stichtingen en verenigingen
    • Flyers bestellen
    • Wie zijn partner van HartslagNu?
    • Voor HartslagNu partners
  • Voor onderzoekers
  • Contact
  • Home
  • Burgerhulpverlening
    • Wat doet een burgerhulpverlener?
    • Ik meld mij aan
    • Tips voor jou als burgerhulpverlener
    • Reanimatietrainingen
    • Na een reanimatie
    • HartslagNu app
  • AED
    • Waarom een AED aanmelden?
    • Ik meld een AED aan
    • Meer weten over AED’s
    • AED-beheer
    • AED’s in mijn omgeving
  • Verhalen
  • Veelgestelde vragen
    • AED
    • Alarmering
    • Burgerhulpverlening
    • HartslagNu
    • HartslagNu app
    • Mijn account
    • Na een reanimatie
    • Training en certificaten
  • Nieuws
  • Voor stichtingen en verenigingen
    • Flyers bestellen
    • Wie zijn partner van HartslagNu?
    • Voor HartslagNu partners
  • Voor onderzoekers
  • Contact
Facebook Twitter
  • Home
  • Burgerhulpverlening
    • Wat doet een burgerhulpverlener?
    • Ik meld mij aan
    • Tips voor jou als burgerhulpverlener
    • Reanimatietrainingen
    • Na een reanimatie
    • HartslagNu app
  • AED
    • Waarom een AED aanmelden?
    • Ik meld een AED aan
    • Meer weten over AED’s
    • AED-beheer
    • AED’s in mijn omgeving
  • Verhalen
  • Veelgestelde vragen
    • AED
    • Alarmering
    • Burgerhulpverlening
    • HartslagNu
    • HartslagNu app
    • Mijn account
    • Na een reanimatie
    • Training en certificaten
  • Nieuws
  • Voor stichtingen en verenigingen
    • Flyers bestellen
    • Wie zijn partner van HartslagNu?
    • Voor HartslagNu partners
  • Voor onderzoekers
  • Contact
  • Home
  • Burgerhulpverlening
    • Wat doet een burgerhulpverlener?
    • Ik meld mij aan
    • Tips voor jou als burgerhulpverlener
    • Reanimatietrainingen
    • Na een reanimatie
    • HartslagNu app
  • AED
    • Waarom een AED aanmelden?
    • Ik meld een AED aan
    • Meer weten over AED’s
    • AED-beheer
    • AED’s in mijn omgeving
  • Verhalen
  • Veelgestelde vragen
    • AED
    • Alarmering
    • Burgerhulpverlening
    • HartslagNu
    • HartslagNu app
    • Mijn account
    • Na een reanimatie
    • Training en certificaten
  • Nieuws
  • Voor stichtingen en verenigingen
    • Flyers bestellen
    • Wie zijn partner van HartslagNu?
    • Voor HartslagNu partners
  • Voor onderzoekers
  • Contact
Word burgerhulpverlener
Meld je AED aan
Log in op Mijn HartslagNu
Facebook Twitter

Laat het ons weten!

Kun jij makkelijk vinden wat je zoekt?