Volvo en HartslagNu starten uniek project: Lifesaver

De overlevingskans bij een hartstilstand is het grootst wanneer binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie. Helaas is er niet altijd een AED in de directe omgeving. In samenwerking met Volvo starten wij daarom een uniek project: Lifesaver.

Het project Lifesaver 

Met een AED in een Volvo die is aangesloten op het reanimatie oproepsysteem van HartslagNu kan hulpverlening snel ter plekke zijn. Zodra een burgerhulpverlener een reanimatiemelding ontvangt en deze accepteert, navigeert de Volvo onmiddellijk naar de noodlocatie. Daar kan direct gestart worden met reanimeren en gebruik maken van de AED.

Hans Janssen, woordvoerder HartslagNu: “In Nederland zijn te weinig AED’s om op tijd bij het slachtoffer te zijn, vooral in Noordoost-Nederland. Daarom starten we in dit gebied met de pilot. Hier zijn per 1.000 inwoners de minste AED’s te vinden en is de pilot dus erg gewenst.”

Elke minuut telt en elke verbetering van de hulpverlening kan een enorm positieve impact hebben op de kwaliteit van leven na een hartstilstand. Daarom zijn we op zoek naar 20 enthousiaste Volvo-rijders. Bent u eigenaar van een Volvo met Volvo On Call in de regio Noordoost-Nederland? Dan nodigen we jou graag uit om deel te nemen aan het Lifesaver Project. 

Meer informatie en aanmelden kan via: https://volvolifesaver.nl