29 juni start de pilot voor HartslagSamen in de ambulanceregio’s Noord- en Oost-Gelderland en Zuid-Holland Zuid. Wat heeft HartslagSamen jou te bieden als partner?
Voor wie is HartslagSamen?
Iedereen die betrokken is geweest bij een reanimatie kan via HartslagSamen met elkaar in contact komen. Mensen die een hartstilstand hebben overleefd, familie en vrienden van het slachtoffer, professionele hulpverleners en burgerhulpverleners kunnen allemaal terecht bij HartslagSamen.
Wij zullen burgerhulpverleners die wonen in de pilotregio’s allemaal informeren dat HartslagSamen in hun regio start.
Jij als HartslagNu-partner speelt ook een rol
Als je weet dat er in jouw omgeving een reanimatie is geweest, kun je een aanvraagformulier invullen via Mijn HartslagSamen. HartslagNu koppelt jou vervolgens aan de betreffende reanimatiemelding. Vervolgens zie je welke andere betrokkenen van dezelfde reanimatiemelding zich ook hebben aangemeld. Je kunt elkaar een contactverzoek sturen en nadat je een verzoek hebt geaccepteerd, kunnen jullie met elkaar chatten. Bekijk de video-handleiding hoe jij je als partner aanmeldt.
Wat als jouw ambulanceregio nog niet meedoet?
Als jouw ambulanceregio zich nog niet heeft aangesloten op HartslagSamen, dan ontvangen slachtoffers nog geen brief waarmee zij zich kunnen aanmelden bij HartslagSamen. Contact na een reanimatie kan dus enkel met burgerhulpverleners onderling en met jou als partner.
Je kunt helpen de reanimatie te verwerken
Als partner kun jij dus een rol spelen in HartslagSamen door antwoorden op vragen te geven die burgerhulpverleners mogelijk hebben. Zo kun je burgerhulpverleners helpen de reanimatie te verwerken. Als partner kun je daarmee een aanvulling zijn op het huidige nazorgtraject.
Als je bij een reanimatieoproep zelf als burgerhulpverlener hebt geholpen, adviseren we je om je aan te melden als burgerhulpverlener. Dit kan dan via de tijdlijn op Mijn HartslagNu.