HartslagSamen is het online ontmoetingsplatform voor alle betrokkenen bij een reanimatie. Binnenkort is HartslagSamen voor alle burgerhulpverleners beschikbaar.
Voor wie is HartslagSamen?
Iedereen die betrokken is geweest bij een reanimatie kan via HartslagSamen met elkaar in contact komen. Mensen die een hartstilstand hebben overleefd, familie en vrienden van het slachtoffer, professionele hulpverleners en burgerhulpverleners kunnen allemaal terecht bij HartslagSamen.
Hoe werkt HartslagSamen?
- Slachtoffers ontvangen thuis een brief van de regionale ambulancedienst met daarin een code waarmee ze zich kunnen aanmelden via de website van HartslagSamen. Ook familie/nabestaanden van het slachtoffer kunnen zich met deze brief aanmelden.
- Professionele hulpverleners kunnen een aanvraagformulier op de website van HartslagSamen invullen. Wij koppelen hen aan de juiste melding.
- Burgerhulpverleners kunnen op hun tijdlijn in het HartslagNu-account aangeven dat ze willen deelnemen aan HartslagSamen.
Als ze zijn aangemeld, zien ze welke andere betrokkenen van dezelfde reanimatiemelding zich ook hebben aangemeld. Ze zien in welke ‘rol’ iemand betrokken was bij de reanimatie (van burgerhulpverlener, tot professional of slachtoffer). Ze kunnen elkaar een contactverzoek sturen en nadat ze een verzoek hebben geaccepteerd, kunnen ze met elkaar chatten. Hieronder zie je hoe dit proces verloopt.
Jij als HartslagNu-partner speelt ook een rol
Als je weet dat er in jouw omgeving een reanimatie is geweest, kun je een aanvraagformulier invullen. HartslagNu koppelt jou vervolgens aan de betreffende reanimatiemelding. Als je vervolgens inlogt op de speciale HartslagSamen-omgeving (gekoppeld aan je HartslagNu-profiel) zie je welke andere betrokkenen van dezelfde reanimatiemelding zich ook hebben aangemeld. Je kunt elkaar een contactverzoek sturen en nadat je een verzoek hebt geaccepteerd, kunnen jullie met elkaar chatten.
Als partner kun jij dus een rol spelen in HartslagSamen door antwoorden op vragen te geven die burgerhulpverleners mogelijk hebben. Zo kun je burgerhulpverleners helpen de reanimatie te verwerken. Als partner kun je daarmee een aanvulling zijn op het huidige nazorgtraject.
Als je bij een reanimatieoproep zelf als burgerhulpverlener hebt geholpen, adviseren we je om je aan te melden als burgerhulpverlener. Dit kan dan via de app of je HartslagNu-profiel.
Wanneer start HartslagSamen?
In september/oktober staat de livegang van HartslagSamen gepland. Vanaf dat moment is het dus fijn als jullie dit ook meenemen in jullie communicatie. Dit kan bijvoorbeeld door er aandacht aan te besteden in een reanimatiecursus of tijdens een informatiebijeenkomst.
We maken binnenkort voor jullie een communicatiepakket beschikbaar met de volgende middelen:
- Digitale folder (voorlopig is het vanuit kostenoogpunt niet mogelijk om deze in gedrukte vorm te bestellen)
- Animatie
- Voorbeeldteksten voor op social media en de website
- Afbeeldingen over de werkwijze (bijv. voor in een presentatie)
Heb je nog vragen over HartslagSamen? Laat het ons weten via partner@hartslagnu.nl.